Het totaaltheaterspektakel Proud on Stage vindt dit jaar niet plaats in De Harmonie in Leeuwarden, maar verhuist naar theater De Lawei in Drachten. De derde editie van het muziek- en showfestival vindt plaats op zaterdag 26 oktober. Er zijn twee voorstellingen vol met show, muziek, dans, zang en theater. Proud on Stage werd in 2017 voor het laatst georganiseerd in De Harmonie in Leeuwarden. Het theaterspektakel was toen uitverkocht.

De organisatie van Proud on Stage had het evenement ook dit jaar graag in De Harmonie willen organiseren, maar de kalender bleek daar helemaal vol te zitten. “We zijn blij dat we met De Lawei een fantastisch alternatief hebben”, zegt Jaring Attema als voorzitter van de organisatie. “Qua faciliteiten, uitstraling en gastvrijheid doet het theater in Drachten absoluut niet onder voor De Harmonie. Als organisatie verwachten we zelfs dat we nog meer visuele effecten kunnen toevoegen aan de show. We vinden het natuurlijk wel jammer dat onze vaste fans uit Leeuwarden nu een stukje verder moeten rijden. Gelukkig kun je bij het theater gratis parkeren.”

De organisatie van Proud on Stage werkt op dit moment hard aan het nieuwe programma van de theatershow. “In 2017 hadden we het wereldberoemde Top Secret Drum Corps in onze show”, legt artistiek leider Piet van Houten uit. “Dat was natuurlijk een absolute topact, maar het publiek was ook onder de indruk van de rest van de acts die we presenteerden. Dat is ook echt de kracht van ons evenement. Zo zit je te luisteren naar een top-brassband of fanfare en binnen tien minuten staat er een andere bekende zangeres, een showkorps of een dansgroep op het podium. En dan proberen we vaak ook nog eens om crossovers te maken. Het publiek wordt op die manier de hele voorstelling geboeid. Het programma voor de editie van dit jaar belooft ook weer ontzettend mooi te worden. We rekenen dan ook op twee volle zalen.”

Afgelopen jaar stak de organisatie van Proud on Stage alle tijd in de organisatie van Grutsk, een groot muziekspektakel tijdens het Culturele Hoofdstadjaar. “We hebben heel bewust gekozen om met Proud on Stage een jaartje over te slaan”, legt voorzitter Jaring Attema uit. “We staan echter te trappelen om nu weer met onze theatershow aan de slag te gaan.”

Binnenkort wordt meer duidelijk gemaakt over de line-up van Proud on Stage. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het vastleggen van de acts. Dan volgt ook informatie over de kaartverkoop. “Dit jaar zijn de kaarten voor het eerst ook geplaceerd. Wees er dus vroeg bij, want dan heb je de mooiste plekken”, besluit Piet van Houten.