Laat je verrassen door ons unieke totaaltheaterspektakel!

Laat je op 26 oktober tijdens Proud on Stage verrassen door de absolute top van Nederland als het gaat om show, muziek, zang en dans. Tijdens dit Totaaltheaterspektakel zetten vijftien acts het theater van De Lawei in Drachten helemaal op z’n kop. Bijzonder zijn de vele crossovers van de deelnemers: er ontstaan gave samenwerkingen tussen showkorpsen, fanfares, koren, dansgroepen en zangers. Proud on Stage is een uniek concept in Nederland.

Headliner is Dominique van Hulst, beter bekend als Do. Ze komt naar Drachten voor een bijzonder optreden met de Jouster Fanfare. Ook zingt Do nog een duet met de Friese zanger Pieter van der Zweep. Dekoor Close Harmony trad in 2016 ook op tijdens Proud on Stage en dat was volgens de Leeuwarder Courant een van de culturele hoogtepunten van het jaar. Vorig jaar werden ze wereldkampioen Pop & Jazz bij de World Choir Games. Ook dansgroep Oxygen behoort tot de wereldtop. Ze wonnen het tv-programma Dance as One en werden vorig jaar wereldkampioen Hiphop.”

De organisatie van Proud on Stage is trots op de lineup van de theatershow. Flora Band Rijnsburg, Takostu Stiens en Pasveerkorps Leeuwarden werden tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade respectievelijk kampioen op de onderdelen Mars, Marsparade en Show in de allerhoogste divisie. Daarnaast is ook topkorps DVS Katwijk gecontracteerd. Alle vier de showkorpsen passen hun showoptreden aan, zodat die kan worden uitgevoerd op de theatervloer. Spektakel gegarandeerd!

Bijzonder wordt ook het optreden van Advendo Slag en Vlag, dat bestaat uit ongeveer 35 leden met een verstandelijke beperking. Hun motto is dat iedereen kan meedoen, maar het is fantastisch om te zien hoe aanstekelijk het enthousiasme van deze slagwerkers en colorguards is.

Simple Gifts (crossover)

Een belangrijke rol is weggelegd voor Traditional Collective. Deze van oorsprong Leeuwarder groep beheerst als geen ander in Nederland de kunst van het basler rudimental drummen. Ze komen tweemaal de vloer op, waaronder tijdens de opening waarbij ook de talentvolle zangeres Jody Berghuis en dansgroep DIF hun medewerking verlenen. De Sternse Slotlanders uit Franeker en NFPC Dokkum zullen tijdens Proud on Stage een demonstratie geven van het nieuwe fenomeen ‘drumbattle’. Afsluiter van de theatershow wordt een bijzondere crossover (Simple Gifts) tussen meerdere deelnemers, waarbij ook Advanced Winterguard (onderdeel van Advendo Sneek) meedoet. 

De tweede editie van Proud on Stage, die in oktober 2017 werd gehouden in De Harmonie in Leeuwarden, was tweemaal uitverkocht. Door de volle agenda in De Harmonie is nu besloten om het spektakel te verhuizen naar De Lawei in Drachten, waar de faciliteiten zeker vergelijkbaar zijn met die in De Harmonie. Op zaterdag 26 oktober staan twee identieke voorstellingen op het programma om 14.30 en 19.30 uur. Na de avondvoorstelling is er een afterparty met medewerking van T-Brass uit Sneek.

Kies je eigen stoel!

De kaartverkoop voor Proud on Stage is inmiddels begonnen via de website van De Lawei (lawei.nl). Nieuw is dit jaar dat het publiek geplaceerde kaarten kan kopen, waarmee ze hun eigen stoel kunnen uitzoeken. Als je er vroeg bij bent, heb je dus een goede plek in de zaal.