De stichting Proud Event organiseert Proud on Stage dit jaar voor de derde keer. Na een mooie eerste editie in 2016, zorgde Top Secret er in 2017 voor dat Proud on Stage twee voorstellingen uitverkocht was. Er was waardering alom voor de theatershow. Niet alleen het optreden van Top Secret viel in de smaak. Het publiek stond zes keer op voor een staande ovatie van een van de optredens. De reacties op Proud on Stage waren enthousiast.

We proberen de amateurkunstsector een nieuw podium te bieden. We steken onze nek uit met een gedurfde programmering. We ontwikkelen zelf interessante acts: crossovers tussen verschillende kunstvormen. We proberen een programma te maken met de absolute top als het gaat om show, muziek, zang en dans. Op het podium staan vijf wereldkampioenen. Deze editie heeft volgens ons de sterkste lineup van de eerste drie edities van Proud on Stage.

Vol theater

Daar hoort een vol theater bij. Dat verdienen de bijna 400 castleden die meedoen, maar ook de vrijwilligers van Proud Event die al het hele jaar bezig zijn met een gedurfd totaaltheaterspektakel. Aan onze lineup zal het niet liggen. De bezoekers kunnen een eigenwijze en eigentijdse show verwachten. De zeventien acts zijn hard aan het trainen voor een top-optreden. Ook de faciliteiten van Theater De Lawei zijn fantastisch. Bovendien is het theater vanuit het hele Noorden goed te bereiken. Vanuit Leeuwarden, Groningen, Dokkum en Joure ben je binnen een half uurtje in Drachten.

Twee jaar geleden waren beide shows een week voor aanvang vrijwel uitverkocht. Op dit moment loopt de kaartverkoop achter op schema. We wíllen geen korting geven, maar we zijn nu wel genoodzaakt om een kortingsactie op poten te zetten. Niet omdat dat goed is voor onze eigen portemonnee, maar omdat we op die manier hopen het evenement dekkend te kunnen organiseren. Zodat er ook voor de komende jaren zicht is op een bijzonder podium voor al die amateurkunstenaars die dat verdienen.

Koop nu je kortingskaarten

We hopen de kaartverkoop nog een flinke impuls te geven door de kaarten nu te verkopen met een korting van 7,50 euro. Daarmee ligt de kaartprijs onder de kostprijs. Eigenlijk is het té gek dat we dit moeten doen. Dus ga nu snel naar de website van De Lawei en reserveer je eigen stoel voor de middag- of avondvoorstelling. De korting is automatisch verwerkt in de kaartprijs.

Het programma

De organisatie strikte onder andere Oxygen Dancecrew (Wereldkampioen Hiphop) en popkoor Dekoor Close Harmony (Wereldkampioen Jazz & Pop). Ook is er een lang optreden van zangeres Do, die wordt begeleid door de Jouster Fanfare. Ze zingt ook een duet met Pieter van der Zweep. Daarnaast doen er een aantal top-showkorpsen mee. Zo zijn er flitsende optredens van PASVEER (Wereldkampioen show), Takostu (wereldkampioen Marsparade), FloraBand Rijnsburg (wereldkampioen Mars) en DVS Katwijk. De opening is een samenwerking van Traditional Collective, Dansen in Friesland, T-Brass Sneek en zangeres Jody Berghuis. Bijzonder wordt het optreden van Advendo Slag en Vlag. De Sternse Slotlanders uit Franeker en NFPC Dokkum geven een demonstratie van het nieuwe fenomeen ‘drumbattle’. De Jouster Fanfare is samen met Dekoor en Advanced Winterguard (Advendo Sneek) onderdeel van de bijzondere slotact.

De korting is niet geldig op reeds aangeschafte toegangsbewijzen. Voor meer informatie verwijzen we u door naar dit artikel.