De stichting Proud Event heeft een aantal dagen voor aanvang van de derde editie van Proud on Stage besloten om een korting van 7,50 in te stellen. Deze korting is niet geldig voor reeds aangeschafte kaarten. We willen uitleggen waarom we dat hebben moeten doen.

De Stichting Proud Event bestaat alleen maar uit vrijwilligers die met Proud on Stage (en vroeger ook Taptoe Leeuwarden) een nieuw podium wil bieden voor showkorpsen, popkoren, dansgroepen en andere amateurkunstvormen. We organiseren Proud on Stage zonder enkel winstdoelmerk en alle bestuursleden doen dat op vrijwillige basis, zonder enkele vergoeding voor onze werkzaamheden.

Op dit moment loopt de kaartverkoop voor de derde editie flink achter op schema. Dat hadden we na het succes van Proud on Stage in 2017 absoluut niet voorzien. We hebben vol enthousiasme een mooi programma neergezet voor deze editie. Daar hoort volgens ons ook een kaartprijs van 25 euro bij. Sterker nog: het was de enige juiste prijs voor ons om uiteindelijk uit de kosten te komen.

We hebben nog nooit zoveel reclame gemaakt en gratis aandacht gekregen voor Proud on Stage, maar toch blijft de kaartverkoop ver achter. We kunnen op dit moment niet anders dan de kaartverkoop een impuls geven. Daar hoort helaas ook een korting bij. Daarmee hopen we de financiële schade voor onze stichting en dus ook de hoofdelijk aansprakelijke bestuursleden zoveel mogelijk te beperken. En we willen de bijna 400 castleden ook een zo vol mogelijke zaal bieden, want dat verdienen ze!

Ook bij andere voorstellingen in de landelijke theaters zijn kortingen van toepassingen. Tegen onze zin in, moeten we in die trend meegaan. Het is voor ons niet mogelijk om de kortingen met terugwerkende kracht te verrekenen. We zijn blij dat de kaartverkoop op dit moment geplaceerd is, waardoor de vroege boekers wel profiteren van de beste plekken in het theater.

Als organisatie betreuren we het enorm dat we deze stap hebben moeten nemen, maar we moeten wel.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via ons mailadres.