Proud Event en de OMF zijn op zoek naar slagwerkgroepen en drumline die de strijd aan durven te gaan tijdens The Battle! In het laatste weekend van juni is Leeuwarden het decor van de allereerste editie van The Battle, met daarin het allereerste Open NK Drumbattle. Bij dit spectaculaire evenement kan het publiek ook genieten van optredens van het Blue Devils International Corps uit Concord, USA! 

De organisatie is op dit moment nog hard bezig met de het op poten zetten van het evenement. Begin november bracht de directie van de Blue Devils een werkbezoek aan Leeuwarden. Zij zijn ontzettend enthousiast over de plannen voor The Battle. De stichting Proud Event, de Friese muziekbond OMF en The Blue Devils gaan er alles aan doen om The Battle meteen goed op de kaart te zetten.

Trailer

Nu zoeken we nog slagwerkgroepen en drumlines die tijdens dit evenement de strijd met elkaar willen aangaan in Drumbattles. Dit betrekkelijk nieuwe fenomeen is in de VS ontzettend populair. Twee slagwerkgroepen gaan met elkaar de strijd aan en publiek in een show vol interactie het publiek en de jury voor zich te winnen. En dan maakt het dus niet uit of je een Amerikaans gestylede drumline bent of een traditionele drumgroep. Hoe diverser hoe beter! Het draait om skills, entertainment, eigenzinnigheid en een stukje strijd!

Weten we al een precieze datum voor The Battle? Nee, dat nog niet! Is er al een locatie? Gaan we zeker vinden! Wat zijn de andere randvoorwaarden? Hoor je zo snel mogelijk! Schrijf dus absoluut het laatste weekend van juni in je agenda, want dit evenement mag je niet missen. Details volgen zodra dat duidelijk is!

Ben jij of is jouw vereniging geïnteresseerd in The Battle? Stuur ons dan een mailtje, zodat we je zo goed mogelijk op de hoogte kunnen houden. Dat kan via: battle@proud-event.nl!