Lineup

Do

In 2002 brak zangeres Do internationaal door met haar megahit Heaven. Sindsdien is de blondine een veelgevraagde zangeres. Tijdens Proud on Stage treedt ze op met de Jouster Fanfare. 

Flora Band Rijnsburg

De geschiedenis van Flora Band kent teveel hoogtepunten om hier op te sommen. Feit is wel dat de Flora Band bekend staat om hun fantastische agenda; van optredens op Taptoe Breda, tot de Nationale Taptoe in Ahoy en diverse jaarlijks terugkerende buitenlands trips. Bijzonder trots is de band op de WMC-titel die in 2017 werd gehaald op het onderdeel Mars. Tijdens Proud on Stage kunt u genieten van een speciale Theater-uitvoering van hun show Britain’s Best.

Oxygen Dancecrew

Misschien ken je ze nog wel van het TV-programma Dance as One, dat ze wonnen. Oxygen is daarnaast binnen twee jaar tijd Nederlands, Europees en Wereldkampioen hiphop geworden. Daarnaast hebben ze veel prijzen gewonnen bij wedstrijden zoals Hiphop Kingz, World Of Dance en Break a Leg en ga zo maar door. Hoog tijd dat we ze naar Proud on Stage halen!

Jouster Fanfare

De Jouster Fanfare is een van de beste fanfares die Friesland rijk is. Ze acteren in de eerste divisie en zetten op concoursen prachtige resultaten neer. Tijdens Proud on Stage begeleiden ze onder andere Do en Pieter van der Zweep en kun je genieten van nog een verrassend optreden. 

Dekoor Close Harmony

In 2016 kregen ze het publiek tijdens de eerste editie van Proud on Stage nog helemaal stil met hun fantastische akoestische optreden. Met Dekoor Close Harmony kun je genieten van een van de beste amateurkoren van Nederland. Ze traden al eens op met de Rolling Stones en werden vorig jaar World Champion Pop & Jazz bij de World Choir Games. In De Lawei hebben ze weer hun eigen blok, maar treden ze ook op tijdens een speciale crossover.  

DVS Katwijk

De Groene Jagers van DVS Katwijk zijn al jaren een zeer graag geziene gast op de grote Taptoes in binnen en buitenland. DVS bestaat in 2019 maar liefst 65 jaar en presenteert tijdens Proud on Stage hun show ‘The Western Trail’, vol spetterende Westernklassiekers van onder andere Enrico Morricone. U herkent de muziek van bekende films als Once upon a time in the West, Silverado, The Good, the Bad and the Ugly en nog vele anderen.

Pasveer

Natuurlijk mag een onderdeel van het Pasveerkorps uit Leeuwarden niet ontbreken bij Proud on Stage, dat z’n roots ook in Leeuwarden heeft liggen. Tijdens Proud on Stage krijgt het publiek een bijzondere uitvoering van de show ‘Metanoia’ voorgeschoteld. Met dit product gooide Pasveer hoge ogen tijdens de Indoor Winds competitie van Color Guard Nederland. 

Takostu Stiens

Takostu Stiens is in heel Nederland een absolute publiekslieveling als het gaat om entertainment. Niet voor niets zijn ze de regerend WMC-kampioen Marsparade. In De Lawei laten ze echter een speciale bewerking van hun veldshow zien. 

Traditional Collective

Traditional Collective heeft zich laten inspireren door The United States Army Old Guard Fife and Drum Corps. Onder leiding van Peter Vulperhorst laat deze groep zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van rudimental drumming. Traditional Collective zal tijdens Proud on Stage meerdere keren het podium bestijgen. 

Advendo Slag en Vlag

Ze veroverden met hun enthousiasme al menig evenement. Advendo Slag en Vlag bestaat uit leden met een verstandelijke handicap. Deze 17 slagwerkers en 18 colorguards entertainen het publiek op geheel eigen wijze. Onder het motto: iedereen kan meedoen. 

Advanced Winterguard

Advanced Winterguard bestaat uit leden van Advendo Sneek. Deze club doet al jaren mee in de top van het Winterguard-circuit. Tijdens Proud on Stage hebben ze een speciale rol in een speciale crossover met de Jouster Fanfare en Dekoor. 

Pieter van der Zweep

Pieter van der Zweep, 29 jaar oud en afkomstig uit Groningen, is een aanstormend Nederlands talent en wordt dé muzikale belofte van de komende tijd genoemd. Tijdens Proud on Stage zingt hij samen met Do een mooi duet. 

Sternse Slotlanders vs NFPC Dokkum

The Battle is on! De Sternse Slotlanders uit Franeker en het North Frisian Percussion Corps uit Dokkum kruisen de degens tijdens een demo van een drumbattle. 

Jody Berghuis

Al eerder deed Jody mee aan de talentenshow ‘The Voice of Holland’ en sindsdien staat ze veel op het podium. Naast het studeren aan het conservatorium is Jody druk in verschillende bandjes en projecten. Het podium is haar thuis en zingen, entertainen en muziek maken is haar passie!

T-Brass

Natuurlijk is er na de avondvoorstelling van Proud on Stage weer een mooie afterparty. En dan kan er maar één club zijn die optreedt en dat is T-Brass. Ze zijn er ook dit jaar weer bij.