Stichting Proud Event

De Stichting Proud Event is ontstaan uit de organisatie van Taptoe Leeuwarden, die bekend stond als de beste en grootste burgertaptoe van Nederland. In 2013 werd de subsidiekraan voor dat grootse evenement dichtgedraaid. De organisatie kon niets anders doen dan zich te richten op nieuwe evenementen, waarbij een nieuw publiek kon worden aangeboord voor de amateurkunstsector. 

Resultaat was onder andere Proud on Stage. Ook haalde Proud Event het Blue Devils International Drumcorps naar Leeuwarden. Een week lang werd er rond Kalverdijkje gerepeteerd door dit showkorps van wereldniveau. De optredens in het Cambuurstadion en in de binnenstad van Leeuwarden trokken vele duizende bezoekers. 

In 2018 organiseerde Proud Event samen met de Friese muziekbond OMF het grootse spektakel Grutsk. Tijdens het Culturele Hoofstadjaar in Leeuwarden en Friesland traden meer dan zestig Friese muziekverenigingen – van fanfare tot showkorps – op in de binnenstad van Leeuwarden. Grutsk trok meer dan 20.000 bezoekers en werd zelfs genomineerd voor een Friese Anjer. Het bleek in dit bijzondere jaar zelfs een van de meest druk bezochte evenementen, die niet door LF2018 is georganiseerd. 

In 2019 mikt Proud Event op de organisatie van de derde editie van Proud on Stage: een Totaaltheaterspektakel. 

Het bestuur van de Stichting Proud Event bestaat uit Jaring Attema, Rudolf de Vries, Piet van Houten, Henk Nieman, Frank van den Hoed, Cor Vosseberg, Matthijs van Houten en Aafke Poelstra (niet op de foto).